Om Turtassar

OM TURTASSAR

Annelies Turtassar


Jag som driverTurtassar heter Annelie och har under många år haft kurser runt om i Skaraborg. Främst inom SBK, där jag jobbat ideellt i snart 15 år. Jag är utbildad Allmänlydnadsinstruktör genom SBK samt Agilityinstruktör A1. Under höst/vinter 2018/2019 har jag även utbildat mig till Nose Work-instruktör genom Hundens Hus i Göteborg och certifierats av SNWK till instruktör och doftprovsdomare. Jag har fortlöpande deltagit på kurser och utbildningar, med inriktning mot tävling i de olika klasserna. Tillsammans med min tollare, tävlar vi regelbundet och vi är idag uppflyttade till TSM NW3 och har 1 diplom i denna klass. Målet är att ta oss till Elit-klassen. Höjdpunkten, så här långt, är vår start i Svenska Mästerskapen 2023, där vi placerade oss på 17:e plats.

Sedan juni 2023 är jag även domare och får döma officiella klass 1-tävlingar.

Det är just Nose Work som har fångat mitt stora engagemang och idén till Turtassar väcktes under utbildningens fortskridande.  

När jag i början av 2000-talet utbildade min dåvarande hund till räddningshund, förstod jag vilken enorm kapacitet våra hundar besitter med sin nos. När nu Nose Work, en nosaktivitet för sällskapshundar, gjort entré i Sverige, vill jag väldigt gärna vara med och bidra till en roligare och mer glädjefylld vardag för våra fyrtassade vänner. Turtassars verksamhet skall vända sig till små grupper, för att kunna skapa en lugn inlärningsmiljö för alla hundar.

Hoppas vi ses och välkomna till Annelies Turtassar!

Turtassars motto är att alla kursdeltagare skall åka hem från en träff med ett leende på läpparna. Nöjda med den hjälp och tips de fått, taggade att ta sig an nya utmaningar samt vara förväntansfulla inför nästa kurstillfälle.

Kurser i hemmamiljö


Turtassars verksamhet bedrivs dels i Hangelösa socken, postadress Lundsbrunn där hemmets garagebyggnad får tjänstgöra som utbildningslokal samt dels i en lokal i Eggby, mellan Skara och Skövde.

Då antalet deltagare är få i varje kurs, finns det utrymme även för vovvar, som tycker det är besvärligt att arbeta nära andra, att få arbetsro.

Vi är flexibla och anpassar kurserna så att alla individer kan vara med. Kurserna innefattar såväl teori som praktik och förutsätter att deltagarna tränar på de läxor som ges. Övningsmateriel tillhandahålles vid kursstart.


Aktuella kurser anslås under menyn "Verksamhet". Anmälan görs lämpligen i det formulär som hittas på samma sida. När anmälan är gjord, skall ni mottaga en bekräftelse, huruvida ni har fått en plats eller återfinns på en reservlista. Efter bekräftelse om tilldelad plats, är anmälan bindande. Återbetalning vid uppvisande av läkar-/veterinärintyg. Faktura och kursinformation skickas ut närmare kursstart. Kursavgiften skall vara erlagd innan kursstart. Alla kurser har en egen facebookgrupp, där information, tips och frågor publiceras.

Ett stående mål vi har på våra kurser är:

VI SKA HA ROLIGT TILLSAMMANS!


Gäller vid Turtassars verksamhet

Lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) deklarerar att du som hundägare alltid har strikt ansvar för din hund.

Hunden skall vara vaccinerad. 

Gäller vid Turtassars verksamhet

Turtassar följer konsumentverkets regler för distansavtal och du har självklart full rätt att ångra ditt köp. Meddela oss skriftligen senast 14 dagar efter du fått bekräftelsemejl.

Gäller vid Turtassars verksamhet

Samtliga personuppgifter hanteras enbart för kursadministration. Uppgifterna förmedlas inte till tredje part och du kan om så önskas, begära radering ur Turtassars kundregister.